HTML

Manci kutyus blogja

Manci kutyusról

Friss topikok

  • Pikka: gügyügügyükutyu Jah, Mariann lennék:) (2008.06.03. 20:48) Marci! Nem, Manci!
  • Lilla: Nagyon édes a kutyus! :) (2008.05.24. 15:28) Hudininé Manci :)
  • FSlyka: Még egy hónap, és meglesznek az oltásai, akkor már kimehetünk vele bárhova, mindenképpen jövünk ma... (2008.05.22. 13:48) Újabb videók és hírek

Folytatás következik

2009.09.03. 22:27 FSlyka

Kedves Olvasók!

A sok szabadidőmre való tekintettel a blog hamarosan folytatódik, kiválogattam az elmúlt évből néhány Manci fotót :)

Az elmúlt hónapban beszereztem egy fényképezőgépet, úgyhogy most már a fotókészítésnek sincsen akadálya :)

Hamarosan jelentkezem! 

Szólj hozzá!

Elnézést

2008.07.15. 12:08 FSlyka

Elnézést kérek minden kedves olvasótól, de a vizsgaidőszak, nyelvvizsga és a diplomavédés őrületében kicsit elhanyagoltam a blogot. Hamarosan felkerülnek időrendben a képek.

Addig is felteszem a kedvenc kajlafülű képemet, amely két napja készült. :)

Szólj hozzá!

Újabb videók és hírek

2008.05.18. 21:09 FSlyka

Újabb videók jobb oldalt a linkeknél ------>

A héten nagyon sok mindent tanultunk:
- a lépcsőről már nem leesik, hanem szépen, elnyújtottan, stílusosan leugrik,
- megtanult ugatni,
- megtanulta, hogy a házba nem szabad bemenni,
- megtanulta hogy kell rágni az új zsinórkötél-játékát,
- rájött, hogy imádja a levescsont végéről lerágni a mócsingot,
- szereti a gyümölcsjoghurtot,
- barátságos az emberekkel.

Amin még javítani kell:
- a dolgát oda végezi, ahol éppen sikerül,
- állandóan harapdál,
- minden létező papucsot ellop, és lerángatja és ellopja a ruhát a szárítóról.

A héten elkezdett nőni még két foga, és szerintem súlyban és hosszban is gyarapodott jócskán. Jövő csütörtökön esedékes a következő oltás.

A másik nagy hír, hogy ha meglesz minden oltás, akkor kutyaoviba fogunk menni. Remélem szeretni fogja majd.

Nemsokára jelentkezünk újabb képekkel is a piciről.

2 komment

Farhát

2008.05.10. 12:37 FSlyka

Farhát
A napok múltával Manci egyre ügyesebb. Kúszik, mászik, felfedez. Megtanult felmászni a lépcsőn, igaz, lefelé menetelnek legtöbbször még fejreesés a vége, de majd kiügyesedik. Ma reggel az öreg kutyának hoztunk farhátat. Mókából adtunk Mancinak is egyet, hát azt az örömöt, amit láttunk!! És azt a morgást, amit hallottunk, amikor el akartuk Tőle szedni!! :)
A jobb oldali részre felraktam egy kis videót a farhátas sztoriról.
Most pedig néhány fotó:


Éppen elaludt a drágám Balázs ölében :)


A kis kuksi :)Hát nem teljesen olyan, mintha plüssből lenne? :)

Szólj hozzá!

Hudininé Manci :)

2008.05.09. 07:25 FSlyka

Hudininé Manci

Ma reggel Balázs felébredt, és rögtön szaladt ki, hogy kiszabadítsa Mancit. Mivel még túl picike, úgy gondoltuk, jobb, ha éjszakára az ólban marad, ezért egy darab madárhálót rögzítettünk az ól bejárata elé keresztbe. Tegnap éjszaka működött is a dolog, de ma...

Balázs elmondása szerint, mikor reggel, nem sokkal hat előtt kinyitotta a ház ajtaját, a kisasszony fent volt a teraszon (!!) és ott sírdogált. Ez azért is nagy szó, mert a teraszra vezető lépcsők kétszer akkorák, mint ő maga. Egy jól kilesett pillanatban, a résnyire nyitva maradt ajtón be is szökött a házba, és - gondolom a furcsa új helyszín hatására - ott is hagyta a kis névjegyét.
Sajnos a doktorbácsinak igaza volt, és férges valamennyire a kicsiket, úgyhogy amikor legközelebb megyünk szurira, megint kell kapnia egy adag gyógyszert, bár ezúttal is szörnyen tiltakozott ellene.

Mindenesetre van rá esély, hogy ezentúl folyton a teraszon fog csücsülni, és sírni, hogy foglalkozzunk vele, ha két percig nem vagyunk kint nála... Látszik, hogy még picike, mert két nap után ennyire keresi a társaságunkat. Talán valamivel könnyebb lenne, ha az öreg kutya kicsit jobban közelebb engedné magához a csöppséget. De talán még ez is megtörténhet, ki tudja. :)

Szóval Manci a szabaduló és lépcsőmászó művész. :) Egyébként Hudini az én drága barátnőm, Eszmó hörcsöge. A legenda szerint kölyökhörcsög korában ő is képes volt mindenféle módon kereket oldani a kis helyéről. Hát úgy tűnik, a mi Mancink hobbija is ez lesz.

(A kép kissé elmosódott, mert Manci egy energiabomba, folyton mozgásban van, ezért még gyakorolnom kell, hogy igazán jó fotókat tudjak róla készíteni :) )

1 komment

Manci első videója :)

2008.05.08. 23:46 FSlyka

Jobb oldalt a linkek között találhatjátok meg Manci első videóját ------>

Szólj hozzá!

Marci! Nem, Manci!

2008.05.08. 23:15 FSlyka

Manci :)

Még csak ez a második nap, hogy nálunk van a kicsi. Csodálatos, varázslatos, érdeklődő. Egy igazi kis egyéniség.
Az iwiwen találtunk rá Dórára, (illetve ő ránk) aki befogadta a kutyust. Szívtelen emberek elhagyták őt egy lépcsőházban.
Tegnap este, mikor először találkoztunk, tudtam, hogy nekem ő kell. Egyszerűen gyönyörű kis jószág.Ahogy hazaértünk vele este, máris kapott kutyaházat, hamit, itatót. És egy nagy halom dögönyözést :) Nehéz napja volt, ezért nem is csoda, hogy elaludt az ólban. Be is lakta rögtön, azóta oda húzódik vissza, ha valamitől megijed, vagy egyszerűen csak álmos.
Rex kutya is elfogadta.

Tény, hogy még valószínűleg annyira pici a kutyuska, hogy nem nagyon tud vele mit kezdeni. De a világért sem bántaná, egyszerűen csak továbbáll, mikor a kicsi próbálja rávenni némi kis játékra. Reméljük ez idővel változni fog majd és együtt bolondozik majd a két gazember.Nevet is kapott a kutyus, Marcinak neveztem el. Mert olyan Marcis.
A helyzet viszont ma nagyon megváltozott!!

Balázs kora délután elvitte a doktorbácsihoz, hogy vizsgálja meg, jól van-e a kicsi, illetve kapja meg a szükséges oltásokat. A doki beoltotta, kapott féreghajtót és bolha elleni cseppet is a nyakába. Majd kérdésre válaszolva elmondta, hogy szerinte németjuhász keverék a kicsi, körülbelül hat hetes, és KISLÁNY!!! A mi Marcink kislány!!

Az élet furcsa fintora ez. Volt már nekem Béla nyulam, aki lány volt. Magdi hörcsögöm, aki fiú. Most pedig Marci... párdon Manci :)

De most már akárhogy is, imádom :) Ma az esti játék után a karjaimban szundított el. Kis szőrgombóc. Nagyon aranyos.A sok játék után kifáradt a mi kis szépségünk :)Én és a kutyám :)Köszönjük még egyszer Dórának, ígérjük vigyázni fogunk a kis tündérre!

4 komment

süti beállítások módosítása